Lækkert til børnenes madpakke

Vi har her samlet lidt inspiration til at gøre børnenes madpakke og mellemmåltider lækre så de bliver spist – og nemme at lave hjemme i køkkenet.
 
Tænk i rester fra aftenens måltid. Er der f.eks. salat til overs, så lad barnet få det med i en plastikbeholder (husk gaffel). Salaten kan også bruges til fyld i pitabrød sammen med f.eks. kyllingerester. Hvis menuen har stået på kyllingelår eller hakkebøffer, så læg en ”gnavebøf” eller kyllingelår med i madpakken. Gør det til en regel at stege ekstra bøffer eller kyllingelår som kan fryses ned, og tages op når madpakkerne skal laves.
 
Sørg altid for at der er grove rå grøntsager som f.eks. gulerødder, agurker og ærter samt frugtstykker med i madpakken. Frugt kan med fordel skrælles/skæres ud og opbevares i f.eks. en oppustelig frugtpose, som forhindrer skrællet frugt i at blive brun. Frugtposen kan købes i frugt/grønt afdelingen i de fleste supermarkeder.
 
Lad børnene være med til at købe ind til madpakker og gør det til et fælles projekt at lave madpakker en gang imellem. Børnene vil synes det er sjovt, og så får de indflydelse på, hvad der er i madpakken.
 
Find gode madkasser med plads til køleelement og små plastikbeholdere til f.eks. en lækker müesli- eller rosin/mandel blanding. Børn elsker at pakke ud og finde små overraskelser. Dip Crackers er et nemt og populært bud på et lækkert mellemmåltid i madpakken.
 
Vand er vigtigt, når koncentrationen skal holdes en hel skoledag. Fyld rene plastikflasker med 1/5 vand og frys dem ned. Fyld flaskerne op med vand om morgenen, og brug dem som drikkedunk og køleelement ved siden af madpakken i skoletasken.
 
Her er en nem opskrift på pizzasnegle, som kan fryses ned og være en lækker overraskelse i madpakken:

Lækre pizzasnegle


Madpakken